Afgeronde projecten

Deze projecten voor RSCJ in de Uganda/Kenya Province zijn allen in fases gerealiseerd.

Obumu blijft nu de voortgang en groei volgen.

 

 

2015: Kweekkas avocado en passievrucht voor RSCJ, Eldoret (Kenia)

In 2014 werd gestart met het opzetten van een kweekkas voor avocado en passievrucht planten in Eldoret (Kenia). In 2015 is dit project uitgebreid en werd ook de watervoorziening verbeterd.

Hierdoor werd voor de zusters ook hier ter plaatse de mogelijkheid gecreeerd hun inkomsten te verhogen, zodat dit ten goed komt aan hun doelstelling "onderwijs".2014: Ondersteuning Kippenfarm in Mbikko

De kippenhokken werden tijdens december 2013 en januari 2014 aangevuld met 500 jonge leghennen, inclusief voer voor de komende tijd en zorg door de veearts! De kippenfarm heeft nu 2.000 kippen: 500 jonge hennen, 1.000 hennen, die op dit moment volop eieren produceren en ongeveer 500 oudere hennen, waarbij de productie van eieren verminderd is. Continuïteit in het legproces werd verbeterd, zodat dit project zichzelf kan bedruipen!

2013: Computercursus RSCJ lagere school St. Bernadette, Jinja

St. Bernadette had via SOS-Malta een computerlokaal inclusief computers gekregen. Aanvullende ondersteuning vanuit onze kant werd begin 2013 gegeven door gedurende drie weken computercursussen in Word en Exel te geven aan de leerkrachten en zusters in deze Lagere school.

2012 - 2013: Schoolwinkeltje RSCJ lagere school St. Bernadette, Jinja

Door RSCJ werd gevraagd of wij mogelijkheden zagen een schoolwinkeltje te bouwen voor de leerlingen van St. Bernadette. Reden hiervoor was dat men in de naaste omgeving geen schoolspullen kon kopen. Het zou de school ook een extra bron van inkomsten geven en zo kreeg een achtergebleven container op het schoolterrein een metamorfose, die geplaatst werd op de grens van het schoolterrein. Op deze manier kan niet alleen op het terrein verkocht worden maar ook aan passanten op straat. Dit schoolwinkeltje bleek een gat in de markt.

2011 - 2013: Renovatie van Stuart House

Om de zusters van RSCJ in Mbikko (bij Jinja) te ondersteunen werd op het terrein van het Noviciaat begonnen met het leegstaande huis te renoveren zodat dit verder ontwikkeld kon worden tot Bed & Breakfast. In de omgeving was hier gebrek aan. Sinds 2013 biedt dit gastenverblijf ook mogelijkheden voor kleine groepen (max. 10 personen) tot meerdaagse retraites, seminars of vergaderingen.

2010 - 2012: Kaarsenatelier

Door de herhaalde vraag vanuit kerken en bedevaartplaatsen in- en rond Kampala bleek er een markt te zijn voor het vervaardigen van devotie kaarsen van goede kwaliteit. Na het bekijken van mogelijkheden en haalbaarheid werd begonnen met de eerste aanvragen uit te voeren. Langzaam maar zeker is dit project op eigen terrein van het provincialaat nu ook zelfredzaam en worden nu orders vanuit Oeganda en Kenia uitgevoerd.

2009 - 2013: Naaiatelier voor schooluniformen

Op het terrein van het provincialaat in Kampala werd eind 2009 begonnen met het inrichten van een kamer tot naaiatelier. Alle benodigde materialen werden aangeschaft om een goede start te maken voor het vervaardigen van schooluniformen door een fulltime werkend naaister en een oproepkracht. Na de nodige tegenslagen en mede dankzij de ondersteuning van een andere internationale organisatie is het naaiatelier nu winstgevend en uitgegroeid tot een atelier met vijf medewerkers en professionele machines. Naast schooluniformen wordt sinds 2013 ook kinderkleding van goede kwaliteit vervaardigd.